Selülit Tedavisi

Selülit problemi kadınların genelinde olup, kozmetik bir sorun olarak sınıflandırılmaktadır. Özellikle bacaklar ve karın bölgesinde yaygın olarak oluşan selülit problemi, beslenme alışkanlıkları kullanılan ilaçların yan etkileri, ya da genetik olarak ortaya çıkmaktadır. Selülitin en belirgin sebebi hormon bozukluklarından kaynaklanmaktadır, kan dolaşımının da yavaşlaması selülit oluşumuna etki etmektedir. Mezoterapi ile seülit tedavisi bu etkileri ortadan kaldırarak pürüzsüz bir görünüm kazandırmaktadır.

Mezoterapi Nedir?

Orta deri tedavisi olarak anılan mezoterapi, ciltte tedavi edilecek bölgeye hazırlanan formülün enjekte edilmesidir. Mezoterapide amaç, sorunlu bölgenin tedavi edilmesi ve ciltte meydana gelen değişimlerin onarılmasıdır. Vücudun çeşitli bölgelerine uygulanabilen mezoterapi, cildin gençleşmesini, sıkılaşmasını ve incelmesini sağlayan mükemmel bir tedavi yöntemidir. Özellikle selülit tedavisinde hem cildin selülitlerden kurtulmasını sağlamakta hem de kilo vermeyi teşvik ederek incelme sağlamaktadır. Cildin sıkılaşmasını sağlayan mezoterapi uygulamasında, içeriğindeki vitamin ve amino asitler sayesinde hücreler gençleşerek kolajen ve elastin üretiminin artmasını sağlar.

Mezoterapi İçeriğinde Neler Bulunmaktadır?

Mezoterapi formülünün içeriğinde cildin ihtiyacı olan vitamin ve aminoasitler bulunmaktadır;

  • Vitaminler
  • Amino sitler
  • Mineraller
  • Bitki Özleri
  • Kolajenaz ve hiyalüronidaz gibi enzimler
  • Homeopatik ilaçlar
  • Tiroksin ve kalsitonin gibi hormanlar bulunmaktadır.

Mezoterapi ile Selülit Tedavisi Nedir?

Selülit her yaşta ortaya çıkabilen bir cilt problemidir. Genellikle hormonal sebeplere dayanmaktadır ve lenf drenaj sorunu sonrasında meydana gelmektedir. Selülit tedavisinde mezoterapi etkili sonuçlar vermektedir, hazırlanan özel formül selülitli bölgelerde derinin altına enjekte edilmektedir. Bu sayede mezoterapi vücuttaki sağı azaltarak ciltteli düzensiz görünüme sebep olan selüliti tedavi etmektedir. Mezoterapi ile bölgedeki kan akışı hızlanır ve sertleşmiş yağ dokusu çözülerek selülit görünümü azalır. Çözülen yağ dokusu ciltte gevşemelere neden olur ancak mezoterapinin sıkılaştırma özelliği ile hem sıkı hem de pürüzsüz bir görüntü elde edilir. Ayırca mezoterapi kırışıklık için de uygulanmakta ve içeriğindeki kolajen sayesinde ciltte sıkılaşma sağlamaktadır.

Mezoterapi ile Selülit Tedavisi Kaç Seans Uygulanmaktadır?

Mezoterapi ile selülit tedavileri, selülit probleminin derecesine göre değişiklik göstermektedir. Ancak selülit tedavisinde genellikle 10 seans yeterli gelmektedir. Selülit tedavisinde belirlenen bölgelere az miktarda enjeksiyon yapılmaktadır, her seansta mevcut bölgelerdeki yağlar parçalanarak vücuttan atılması sağlanmaktadır. Mezoterapi uygulanan bölgede hafif şişlik ve kızarıklık oluşabilmektedir, ancak bu durum geçicidir ve kısa sürede ortadan kaybolmaktadır. 

Mezoterapi ile Selülit Tedavisi Sonuçları Nasıldır?

Mezoterapi ile yapılan selülit tedavisinde sonuçlar kişiden kişiye göre değişmektedir. Uygulama sonrasında beslenme alışkanlıklarında da değişiklik yapmak, tedavinin sonucu ve kalıcılığı açısından oldukça önemlidir. Tedavi sonrasında yüksek proteinli gıdaları azaltmak, tedavinin sonuçlarını etkilemektedir. Yine aynı şekilde, sigara, alkol, asitli içecekler tüketilmemesi önerilmektedir. Uygulama sonrasında hassas ciltlerde hafif şişlik ve morarma gözlemlenebilir, ancak bu durum geçicidir ve soğuk kompres uygulanması önerilmektedir. Günlük yaşamı etkilemeyen bir tedavi yöntemi olan mezoterapi, uygulama sonrasında hastalar sosyal yaşamlarına hemen dönebilirler. 

Diğer Tedaviler