Kimyasal Peeling

Sadece dakikalar içinde daha canlı, pürüzsüz ve parlak bir cilde kavuşmak mümkün! 

Yaş ilerledikçe epidermistte, cildin en üst tabakasında hücre yenilenmesinin azalmasına bağlı ölü deri hücreleri birikmeye başlar. Bu durum donuk, cansız ve mat bir cilt görüneme sebep olurken, ciltte lekeler, kırışıklıklar ve ince çizgiler ortaya çıkar. Ciltte meydana gelen leke ve ince çizgilerin ortadan kaldırılması için yöntemlerin başında kimyasal peeling gelmektedir. Peeling tedavileri cildin üst katmanındaki ölü deri hücrelerini soyarak kolajen artışını sağlamaktadır. Böylelikle daha parlak, daha canlı ve daha genç görünüm kazanılmaktadır. Kimyasal peeling ile pigment leke görünümü hafiflemekte ve ince, derin kırışıklıklar azalmakta ya da kaybolmaktadır. 

Uygulama esnasında yüze bir solüsyon sürülmektedir. Bu solüsyon cildin en üst katmanındaki ölü derilere nüfus ederek bu derilen soyulmasını sağlamaktadır. Bu işlem ciltte kolajen artışını tetikleyerek, ciltte yeni bir yapılanma sürecini başlatmaktadır. Bu sayede yıpranan, canlılığını kaybeden cilt genç, tazelenmiş ve parlak bir görüntüye kavuşmaktadır. Özel günlerden ve davetlerden önce yaptıracağınız kimyasal peeling ile daha sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Kimyasal peeling içeriğinde Alfa Hidroksi Asitler kullanılmaktadır. AHA olarak bilinen bu maddelerin içeriği ise glikolik, meyve asitleri ve laktik bileşenler içermektedir. Bu asitlerin şeker kamışı, meyve ve süt gibi doğal besinlerden elde edilmesi sebebiyle uygulama sonrasında hafif bir kızarıklık dışında farklı bir yan etki meydana gelmemektedir. Daha derin uygulanan peeling tedavilerinde TCA (trikloroasetik asit) ve Fenol (karbolik asit) bileşenleri kullanılmaktadır, bu uygulamaların tedavi metotları farklı olduğu için uygulama sonrasında iyileşme sürecine ihtiyaç duyulmaktadır. 


Kimyasal Peeling Kimlere Uygulanabilmektedir?

Daha canlı, parlak ce genç bir cilde sahip olmak isteyen herkes kimyasal peeling uygulamasından faydalanabilmektedir. Kimyasal peeling tedavisi;

  • Gözaltı ince çizgilerde
  • Dudak çevresinde meydana gelen ince çizgilerde
  • Sivilce/akne problemlerinde
  • Cilt lekelerinde (Güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, çiller, doğum kontrol haplarına ve gebeliğe bağlı lekeler)
  • Ciltte oluşan donuk ve cansız görünümün giderilmesinde uygulanmaktadır.

 

Kimyasal Peeling Kaç Seans Uygulanmalıdır ve Uygulama Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Kimyasal peeling uygulama seansı kişilere göre değişmektedir, ortalama olarak 4 seans önerilen kimyasal peeling cildin durumu, ciltte problemlere göre değişiklik gösterebilmektedir. En uygun seans sayısı cildinizin durumu ve ihtiyacı olan tedavi dozu belirlendikten sonra netleşmektedir. Seans aralıkları 7 ile 10 gün arasında gerçekleşmektedir, uygulanan solüsyon dozu da hastanın ihtiyacına göre belirlenmektedir.

Uygulama sonrasında hasta sosyal hayatına geri dönebilmektedir. Ancak hekiminizin önerdiği güneş koruyucu kremle cildinizi desteklemeniz gerekmektedir. Uygulama sonrasında hekiminiz konuyla ilgili sizi detaylı olarak bilgilendiriyor olacaktır. Peeling işlemi cildi hassaslaştırdığı için direkt güneş ışığından kaçınmak fayda sağlayacaktır, bunu da cilt koruyucu güneş kremleriyle desteklemek mümkündür. Uygulama sonrasında birkaç gün makyaj ürünlerinin kullanılmaması önerilmektedir, cildin hava alması ve yenilenmesi için cildinize güneş koruyucu dışında farklı ürünler uygulamaktan kaçınmalısınız.

Diğer Tedaviler