Çene Dolgusu

Çene dolgusu, (Jawline hattını belirginleştirme/çene ucu belirginleştirme dolgusu), son yıllarda karşımıza çıkan dolgu uygulamalarının en başında yer alan ve en çok tercih edilen uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Yüzdeki altın oranı sağlamanın en temel sebebi çene görünümüdür. Çene yapısı, yuvarlak, küçük, büyük, asimetrik olmak üzere farklı türdedir ve bu durumlarda yüzün bütünlüğüne gölge düşebilmektedir. Çene dolgusu ile yapılan işlemde çene yapısına yeniden şekil vermek yüz hatlarınızın daha belirgin olmasını ve yüz güzelliğinizi ortaya çıkmasını sağlamaktadır.  Bazen burnu büyük olan hastaların çene ucuna dolgu yapılarak, ilizyonel olarak burnun küçük görünmesi sağlanır. Çene ucu çoğu zaman ihmal edilen ama yüzün genç ve dinamik görünmesini sağlayan önemli bölümlerden biridir.

Çene Dolgusu Hangi Durumlarda Yapılabilir?

  • Çenede şekil bozukluğu varsa
  • Çenenin uzatılması için
  • Asimetri problemi varsa
  • Çene ucu düzeltmeleri (Sivri ya da çok düz ise)
  • Çenede hacim kaybı varsa
  • Çene hatlarının belirginleştirilmesi için
  • Çene altı sarkmaların toparlanması için
  • Büyük çene şikayeti olan tüm hastalara çene dolgusu uygulanabilmektedir.

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Çene dolgusu enjeksiyon işlemi ile yapılan bir uygulamadır. Hyalüronik asit bazlı dolgu maddesinin kişinin çenesinde yapılacak değişikliğe göre belirlenen noktalara enjekte edilmesiyle uygulanmaktadır. İşlem hızlı ve etkilidir, acı ve ağrı hissedilmez, ancak hastaların isteğine bağlı bölgeye lokal anestezi kremi uygulanabilmektedir. Herkesin cilt yapısı farklı ve acı eşiği de farklıdır bu sebeple daha hassas cilde sahip olan hastalar anestezi kremle bölgenin uyuşmasını talep edebilmektedir. Uygulama 15-20 dakika gibi bir sürede tamamlanmaktadır, hastalar işlem sonrasında günlük yaşantılarına dönebilmektedir. 

Çene Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

Çene yapısındaki farklılıklar kalıtımsal olabildiği gibi yaşın ilerlemesine bağlı da gelişebilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda cerrahi işlemlerle yapılan çene düzeltme ameliyatları çene dolgusu sayesinde kısa sürede ve kolay uygulanmaktadır. Bu sebeple çene dolgusunun belirgin ve önemli avantajlı kolay uygulanabilir olması, cerrahi işlemlere gerek kalmadan çene yapısında değişiklik yapılabilmesi ve iyileşme sürecine ihtiyaç duymadan hastaların günlük yaşantısına dönebilmesi olarak belirtebiliriz. 

Dolgu İşlemi Sonrasında Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Uygulama sonrasında hamam, sauna, solaryum gibi sıcak ortamlara bulunulmamalıdır. Kan sulandırıcı ilaçlar kullanılıyorsa hekiminize danışarak bu ilaçlara ara vermeniz gerekmektedir. Uygulama sonrasında hafif kızarıklık ve ödem oluşabilir, ancak bu durum enjeksiyon işlemine bağlı olduğu için kısa sürede ortadan kalkmaktadır. 

Çene Dolgusu Ne Kadar Süre Kalıcılık Gösterir?

Çene dolgusu kişilerin cilt yapısına kalıcılık süresinde değişiklik gösterebilmektedir, ancak genel olarak çene dolgusu 2 yıl süren kalıcılığa sahip bir uygulamadır. Hekimin uzmanlığı, uygulama şekli ve doğru uygulama ile bu süre artmaktadır, bu sebeple güvenilir merkezleri tercih etmeniz oldukça önemlidir.

Diğer Tedaviler