Elmacık Kemiği Dolgusu

Elmacık kemiği konum olarak göz kapaklarının alt kısmından başlayıp, kulak kepçesine kadar uzanıp ve burnun iki yanında yer almaktadır. Elmacık kemiğinin “V” şeklinde olması estetik açıdan güzel ve hacimli olarak kabul edilmektedir. Elmacık kemiği yüz şeklini belirlemede önemli bir etkendir, ayrıca estetik açıdan da kişilerin görünümünü oldukça etkilemektedir. 

Kişilerin yapısal olarak yada zayıf bir fiziksel yapıya sahip olması sebebiyle elmacık kemiği görünümü çıkık değilse, yaşlanmaya bağlı elmacık kemiğinde hacim azalmaya başlamışsa elmacık kemiği dolgusu ile standart estetik ölçülerine sahip olmak mümkündür. Elmacık kemiği dolgusu ile çöküntüler ve kırışıklıklar düzeltilmekte, daha dolgun ve daha genç bir görüntü elde edilmektedir. Net ve keskin elmacıklar daha çekici ve genç görünmenizi sağlar. Elmacık kemikleri belirgin insanlar girdikleri ortamda hemen fark edilirler.

Elmacık Kemiği Dolgusu Nedir?

Hyalüronik asit içerikli dolgu maddesiyle yapılan elmacık kemiği dolgusu, elmacık kemiğinde isteğe bağlı yapılan değişikliktir. Dolgu uygulamaları geçtiğimiz yıllarda yüzdeki ince çizgileri yok etmek için yapılırken, gelişen teknoloji ile elmacık kemiğine hacim kazandırmak, çökük görüntüyü onarmak içinde uygulanmaktadır. Elmacık kemiği dolgusu, hyalüronik asit içerikli dolgu maddesinin yüze enjekte edilerek, yüzün hedeflenen ölçülere ulaşması ve hacim kazanarak daha canlı ve genç görünmesi için uygulanmaktadır.

Elmacık Kemiği Dolgusu Nasıl Yapılır?

Elmacık kemiği dolgusunun uzman hekimler tarafından yapılması oldukça önemlidir, yapısı ve bulunduğu konum itibariyle oldukça hassas bir bölge olan elmacık kemiği dolgu işlemi doğru teknik ve doğru ölçüde uygulanmalıdır. Elmacık kemiği dolgusu 3 şekilde yapılabilmektedir;

  • Hyalüronik asit içerikli dolgu maddesi ile uygulama (dolgu enjeksiyonu)
  • Hastanın kendisinden alınan yağın enjekte edilmesi (yağ enjeksiyonu)
  • Kök hücre ile yapılan elmacık kemiği dolgusu (hastanın kendisinden alınan yağın ayrıştırılarak kök hücrelere ayrılması ve bu kök hücrelerin çoğaltılarak hastaya enjekte edilmesi)

Dolgu enjeksiyonu ile yapılan uygulamada, hyalüronik asit içerikli dolgu maddesi lokal anestezi ile uyuşturulmuş bölgeye ince uçlu iğnelerle enjekte edilmektedir. Hekimin belirlediği noktalara cilt altına enjekte edilen dolgu maddesi ortalama 1 saat sürede tamamlanmaktadır. 

Yağ enjeksiyonu yapılması durumunda öncelikle hastanın kendisinden (göbek, bel) bölgesinden yağ alınmaktadır, sonrasında bu yağ uygulamaya hazırlanarak hastaya elmacık kemiği için gerekli olan noktalara enjekte edilmektedir. Toplamda uygulama süresi 2 saat sürmektedir.

Elmacık Kemiği Dolgusunun Etkisi Ne Kadar Sürer?

Elmacık kemiği dolgu uygulamasının etki süresi hastaların cilt yapısına göre değişiklik gösterse de ortalama 6-12 ay kalıcılık göstermektedir. Yağ enjeksiyonu ile dolgu uygulaması yapılması koşulunda ise bu süre 2-3 sene etkili olmaktadır. 

Elmacık Kemiği Dolgusunda İyileşme Süreci Nasıldır?

Elmacık kemiği dolgu uygulamasında iyileşme süreci yoktur, hastalar işlem sonrasında günlük yaşantılarına dönebilirler. Bazı durumlarda hafif şişlik ve morluk oluşabilir ancak bu etki kısa sürede kaybolmaktadır. Yağ enjeksiyonu uygulandığında hastadan yağ çekme işlemi yapılmasına bağlı olarak 1-2 hafta iyileşme süreci gerekebilmektedir.

Diğer Tedaviler