Radyofrekans

Radyofrekans, cilt yaşlanmasına karşı genç görünmek isteyenlerin ve bu görüntüye ameliyatsız olarak sahip olmak isteyenler için geliştirilmiş ideal bir teknolojik medikal uygulamadır. Cildin sıkılaşmasını ve gergin görünmesini sağlayan bu teknoloji ile cilt derisine verilen ısı ile kolajen ve cildin pürüzsüz görünmesini sağlayan lifler tetiklenerek genç ve canlı bir görüntü elde edilmektedir.

Radyofrekans Nedir?

Radyofrekans tıp alanında çok uzun yıllardır kullanılmaktadır, 3kHz-300GHz frekans aralığına sahip elektromanyetik radyasyondur. Dermatoloji alanında gelişen teknoloji sayesinde etkili ve hızlı sonuçlar alınmasını sağlamakta ve hastalara birçok tedavi imkanı sunmaktadır. Radyofrekans ile radyo dalgaları kullanılmakta ve vücutta bulunan su moleküllerinin ve iyonların harekete geçerek uygulanan bölgede enerjinin açığa çıkması sağlanmaktadır. Hastaların ihtiyacına göre uygulama belirlendiği için, bölgedeki soruna göre yüzeysel ya da derinlemesine ısı meydana gelmektedir. İnsan vücudunun normal ısısı 36-37 derece arasındadır, radyofrekans uygulaması esnasında tedavi edilen bölgenin ısısı 40-43 dereceye çıkmaktadır. Cilt yüzeyi bu ısıya geldiğinde deri altındaki ısı yaklaşık 55 dereceye kadar ısınmaktadır, ısıya bağlı olarak cilt alındaki kolajen ve lifler kısalmakta ve dokularda sıkılaşma ve gerilme meydana gelmektedir. Aynı zamanda fibroblast hücrelerinin de uyarılarak belirli bir zaman dilimi içinde yeni kolajen üretimi tetiklenmektedir. Isıya bağlı olarak cilt altındaki yağ dokularının da ısınarak azalması sağlanmaktadır. Cilt rengine bir etkisi olmadığı için her cilt rengine güvenle uygulanabilmektedir.

Radyofrekans Kullanım Alanları Nelerdir?

  • Gıdı görünümünü azaltmak için
  • Kollarda ve bacaklarda meydana gelen sarkmaların toparlanması için
  • Yüz, göz çevresi, boyun, dekolte bölgelerinde oluşan kırışık ve sarkmaların toparlanması için
  • Bölgesel incelme sağlanması için (karın, bacak, basen, kol)
  • Selülit tedavisi için radyofrekans uygulanmaktadır.

Radyofrekans Nasıl Uygulanır?

Uygulama yapılacak tedavi seçeneğine göre hastaların cildi uygulamaya hazırlanmaktadır. Cilt bölgesi temizlenmekte ve kişiye özel mikro iğneler ile uygulama yapılacak doz belirlenmektedir. Belirlenen doz miktarı cilt yüzeyinde uygulanarak yaklaşık 40 dakika gibi bir sürede tamamlanmaktadır. Uygulama sonrasında cildin duyla temasından kaçınmasında fayda bulunmaktadır, bu sebeple işlem sonrasında birkaç gün banyo yapılması önerilmemektedir. Uygulama başlıkları her hasta için özel olarak kullanıldığı için, oldukça hijyenik ve güvenilir bir yöntemdir.

Radyofrekans Kaç Seans Uygulanmalıdır?

Uygulama yapılan olan bölge ve işlem derinliğine göre seans sayısı değişiklik göstermektedir. Radyofrekans güçlü bir tedavi yöntemidir, bu sebeple bazı durumlarda tek seans bile yeterli gelmektedir. Burada seans sayısını belirleyici temel faktör hastaların cilt yapısı, tedaviye verdiği cevap ve uygulama yapılacak olan işlemin derinliğidir. Ortalama olarak seans sayısı 4-8 seanstır, 7-14 gün arayla uygulanması önerilmektedir. Uygulama sonrasında 2 yıl süre geçtiğinde tekrarı önerilmektedir.

Diğer Tedaviler