Çatlak Tedavisi

Cildin yüzeyinde ince bant şeklinde görülen çizgiler cilt çatlaklarıdır, cildin hızlı esnemesi sebebiyle cildin alt katmanında oluşan girintili uzun çizgilerdir. Vücudun her yerinde görülebilen çatlaklar hem kadın hem de erkeklerde ortaya çıkabilmekte, ergenlik dönemi ve sonrasında görülebilmektedir. 

Vücutta Çatlak Neden Oluşur?

Cilt çatlakları dediğimizde genellikle akla kilo sorunları gelse de, bu durum her zaman geçerli değildir. Çünkü çatlaklar derinin incelmesi sonucu, vücuttaki kolajenin azalması ve elastin liflerinin deforme olması sonucunda da ortaya çıkabilmektedir. Deri yapısının esnekliği çatlak oluşumunu azaltmaktadır, ancak esnek yapılı derisi olamayan hastalarda hızlı kilo verip almaya bağlı, ergenlik dönemindeki gelişim vücutta çatlaklara sebep olabilmektedir. Kolajen seviyesi düşük olanlarda ise, cilt hızlı gerilmekte ve lif yırtılmasına sebep olmaktadır, bunun sonucunda da cilt çatlakları gözle görülür hale gelmektedir. Ayrıca kortizonlu ilaç kullanımı, hormon sorunu da çatlak oluşmasına neden olan faktörlerdir. Vücuttaki çatlaklar yoğunlukla kalça, karın, kol, diz ve göğüs bölgelerinde ortaya çıkmaktadır, ilk aşamada kırmızı ve pembe renklerde görülen çatlaklar zamanla beyaz renge dönmektedir. 

Çatlak Belirtileri Nelerdir?

Çatlak oluşan bölgede gözle görülür belirtiler, kızarıklık ve ince ya da kalın çizgiler olarak kendini göstermektedir. Buna ek olarak çatlak oluşan bölgede kaşıntı, çok az seviyede sızı ve kaşıntı olarak reaksiyon göstermektedir. 

Çatlak Tedavisi Nasıl Olur?

Vücutta oluşan çatlakların tedavi edilmesi için birden fazla yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri mezoterapi, lazer tedavisi, PRP ve Dermapen olarak sırlayabiliriz.

Mezoterapi ile Çatlak Tedavisi

Mezoterapi ile çatlak tedavisinde hazırlanan ilaç karışımı ince uçlu iğnelerle çatlak olan bölgeye enjekte edilmektedir. Çatlakların fazla olduğu bölgeler için kol, karın, bacak, basen gibi bölgelere uygulanan tedavilerden biri mezoterapidir. Enjekte işlemi ile deri altındaki kolajen üretiminin artması sağlanmakta ve çatlak olan bölgelerde cildin kendini yenilemesi sağlanmaktadır. 

Çatlak tedavisinde mezoterapi özellikle henüz beyaza dönmemiş çatlaklar için idealdir, kırmızı, pembe tonlarındaki çatlaklar için etkili bir yöntemdir. Çatlaklarınız yeni ortaya çıkmışsa ve kalıcı olmasını önlemek istiyorsanız mezoterapi ile çatlak tedavisi ilk adım olmalıdır. Mezoterapi çatlaklar için hafta bir kere olmak üzere minimum 6 seansla ideal sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. 

Lazer ile Çatlak Tedavisi

Çatlak tedavilerinde sonuçların alındığı yöntemlerden biri de lazer ile çatlak tedavisidir. Bu tedavi ile lazer ısısından yararlanılarak kolajen sıkılaşması sağlanmaktadır. Uygulama sayesinde kolajen ve elastin ürüimi tetiklenmekte ve derinin kendini yenilemesi sağlanmaktır, böylelikle vücuttaki çatlak görünüm azaltılmaktadır. 

Çatlak tedavisinde lazer yöntemi genellikle 4-6 seans arasında yeterli gelmektedir. Her seans arasının bir hafta olması önerilmekte olup, seans süresi çatlakların derinliği ve kişinin cilt yapısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Çatlaklar için lazer tedavisi uygulanırken mezoterapi ile kombinleyerek daha hızlı sonuçlar alınması da sağlanabilmektedir. Her estetik uygulamasında olduğu gibi lazerle çatlak tedavisinde de mutlaka uzman hekimlerden destek alınması gerektiği unutulmamalıdır. 

Dermapen ile Çatlak Tedavisi

Dermapen çatlak tedavisinde yeni kullanılmaya başlanan bir yöntemdir. Kalem şeklinde ucunda iğneler olan bir cihazla çatlaklar üzerine uygulama yapılmasıyla sağlanmaktadır. Kalem şeklinde olan bu cihazla 0,02 mm den başlayan iğneler cilde 90 derecelik açıyla dik biçimde uygulanmaktadır. Uygulama yapılan çatlak bölgesinde mikro kanallar açılmakta ve cilt altındaki dokuların yenilenmesi sağlanmaktadır.

Diğer Tedaviler