Medikal Cilt Bakımı

Cildin temizlenmesi, beslenmesi ve gençleşmesini sağlayan işlemlerin tümü medikal cilt bakımıdır. Medikal cilt bakımıyla cildinizin canlandığını, derinlemesine temizlenerek ışıl ışıl olduğunu göreceksiniz! 

Medikal Cilt Bakımı Nedir?

Medikal cilt bakımında cilt üst katmandan başlayarak temizlenir, öncelikle birikmiş kirlerden cilt arındırılarak cildin nefes alması sağlanmaktadır. Cildin derinlemesine nemlenmesini sağlayan medikal cilt bakımı ile cilt yeniden canlanarak sebum dengesini kurmaktadır. 

Dermatolojik ürünler kullanılarak medikal cilt bakımı yapılmaktadır, bu aşamada cilt tipi, cildin yaşı ve ciltteki problemler hangi protein ve vitaminlerin kullanılacağı konusunda belirleyici faktörlerdir. Yaşınız ne olursa olsun hem erkekler hem de kadınlar için uygulanması gereken, cilt sağlığı ve gençliği için ideal bir yöntemdir. Medikal cilt bakımının hiçbir yan etkisi yoktur, sağladığı fayda ile cilt yaşlanması yavaşlamakta, kaybolan elastikiyet geri kazanılmaktadır. Cilde uygulanacak PRP, mezoterapi, kimyasal peeling ve diğer uygulamaların etkinliğini arttırmak için ilk adımın medikal cilt bakımı olması önerilmektedir. Cilt bakımında uygulanacak bakımların ve maskelerin bir dermatolog kontrolünde olması gerekmektedir. Hassas ciltlerde asidik oranı düşük ve daha çok hiyaluronikasit içeren bakımlar tercih edilirken yağlı ciltlerde glikolikasit, laktikasit gibi cildi derinlemesine temizleyecek bakımlar yapılmalıdır. Rozasealı hastalarda asidik ürünlerden kaçınılmalı cildi onaran ürünler tercih edilmelidir. Lekeli bir ciltte ise irritasyon yapacak maskelerde kaçınmak gerekecektir.

Medikal Cilt Bakımın Faydaları Nelerdir?

Medikal cilt bakımının düzenli olarak uygulanması halinde, ciltteki kan dolaşımı hızlanır ve lenf drenaj sistemi aktif hale gelir. Bu sayede cilt kendini yenileyerek canlılık kazanır, medikal cilt bakımının sağladığı faydaları sıralayacak olursak;

  • Gözeneklerin temizlenerek cildin nefes almasını sağlamaktadır.
  • Kan dolaşımını ve lenf sistemini aktif hale getirerek cildin gençleşmesine olanak sağlamaktadır.
  • Anti-aging etkisi ile cildi korumaktadır.
  • Sebum dengesini düzenleyerek koruma sağlamaktadır.
  • Cilt lekelerini hafifleterek lekelere karşı koruma sağlamaktadır.
  • Ciltteki elastikiyet kaybını ölemeye yardımcı olmaktadır.
  • Cildi ölü deriden arındırarak gözeneklerin açılmasını sağlamaktadır.
  • Kolajen artışını destekleyerek cildin gençleşmesini sağlamaktadır.

Cilt tipine ve ciltteki sorunlara göre uzman hekimler tarafından belirlenen programla cildiniz temizlenmesi, nefes alması ve canlanması için en etkili ve ideal yöntemdir.

Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılmaktadır?

Medikal cilt bakımının klinik ortamda ve uzman hekimler tarafından yapılması oldukça önemlidir. Profesyonel cilt bakımı aşamaları ise şöyledir;

  • Öncelikle cilt yüzeyi cilde uygun ürünlerle temizlenmektedir.
  • Buhar terapi uygulanarak, ciltteki gözeneklerin temizlenmesi sağlanmaktadır.
  • Ciltteki siyah noktalar ve belli olmayan beyaz noktalar temizlenerek cilt arındırılmaktadır.
  • Tüm cilt, dekolte bölgesine kadar temizlenerek gözeneklerin açılması sağlanmaktadır.
  • Cilt için uygun olan ve cildin ihtiyacı olan vitaminlerden hazırlanmış olan maske ile radyofrekans kullanılarak kolajen üretimi arttırılmaktadır. 
  • Son aşama olarak cilt için uygun ürünlerle cilt nemlendirilerek işlem sonlandırılmaktadır.

Medikal Cilt Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Daha önce medikal cilt bakımı hiç yapılmamışsa, yoğun akne ve siyah oktalar varsa ilk uygulamada 1-2 hafta arayla birkaç seans yapılması önerilmektedir. Yoğun makyaj sebebiyle ciltte oluşan problemler için 2 hafta yada 21 gün arayla birkaç seans önerilmektedir. Düzenli yapılan cilt bakımları durumunda ise ayda bir kez medikal cilt bakımı yaptırmak cilt için yeterli gelmektedir, cildinize yaptığınız yatırım ile yaşlanmayı ertelemeniz mümkündür!

Diğer Tedaviler